Een rozenstruik kopen is altijd een goed idee!

Home » Rozenstruik kopen

Zeer modern machinepark

Uniformiteit in lengte en volume

Beschikbaarheid van hoge aantallen

Wilt u een prachtige rozenstruik kopen om uw tuin op te fleuren? Welke roos u ook kiest, het is altijd een goed idee om rozen te planten. De rozenplant is immers zo veelzijdig, dat u altijd wel een roos vindt die past bij de stijl van uw tuin. Gaat uw voorkeur uit naar heerlijk geurende rozen of net naar een grootbloemige roos? Zoekt u een rode rozenstruik te koop, of gaat u voor Engelse rozen in een zachtgele kleur? Ongeacht uw wensen, bestaat er zeker een roos voor u. Bij plantenkwekerij Van Poecke & Zn. vindt u alvast een fijne selectie rozenstruiken.

Rozenstruik kopen: verschillende soorten rozen te koop

Omdat de rozenstruik zo populair is, kunt u ze kopen in alle mogelijke vormen, maten, kleuren en varianten. Algemeen kunnen we al deze verschillende soorten rozen onderverdelen in de volgende categorieën:

  • Grootbloemige rozen: zoals de naam doet vermoeden staat deze categorie van rozen bekend om zijn grote bloemen.
  • Trosrozen: deze rozensoort heeft meerdere bloemen per steel en bloeien tot ver in de herfst. Zo geniet u lang van hun heerlijke geur.
  • Heesterrozen: echte blikvangers voor in uw border! Deze rozen groeien uit tot grote struiken van wel anderhalve meter hoog.
  • Patiorozen: rijkbloeiende en compacte rozen; uitermate geschikt voor op uw terras.
  • Klimrozen: grootbloemige of kleinbloemige rozen die tegen muren, rozenbogen of pergola’s omhoogklimmen.
  • Engelse rozen: de bekendste, meest iconische roos van alle rozensoorten. Deze soorten staan bekend om hun rijke geuren en sterke bloei.

Wilt u een bezoek buiten openingstijden of heeft u een andere vraag aan ons?

Welke rozen die te koop zijn kiest u best?

Welke rozenvariant u kiest, hangt niet enkel af van uw persoonlijk voorkeur met betrekking tot kleur en geur. Ook van de grond en gewenste standplaats in uw tuin spelen een belangrijke rol bij de roos die u kiest. Struikrozen verkiezen namelijk een standplaats in de volle zon. De rozenstruiken, hebben veel zon nodig om goed te kunnen bloeien. Hoe meer zon, hoe meer rozen er aan de struik zullen groeien. Bovendien is het belangrijk dat de rozenstruik op een plaats staat waar het luchtig is.

Verder moet u natuurlijk rekening houden met de beschikbare ruimte voor uw roos. Zoekt u een rozenstruik te koop voor uw terras? Dan kiest u beter voor een kleinere variant, zoals een patioroos. Wilt u een roos planten als pronkstuk van uw tuin? Dan kunt u kiezen voor de grotere heesterrozen die breed groeien.

Wat is de beste planttijd voor rozen?

Heeft u beslist welke rozenstruik u wenst te kopen? Goede keuze! Let echter op wanneer u de rozen gaat kopen. U kunt een rozenstruik namelijk het best planten tussen oktober en maart. De rozen krijgen daarna in de zomer alle kans om flink te bloeien. Door deze vaste planten in de herfst te planten; kunnen de wortels nog aanslaan in de grond voor deze bevriest. Plant echter nooit uw struik wanneer het vriest. Een rozenstruik kopen, doet u daarom ook het beste in deze periode.

Waar rozen planten?

Zoals eerder vermeld, is het voor de bloei belangrijk om rozen te planten op een plek met veel zonlicht. Zo komen de bloemkleur en heerlijke geur van uw roos het beste tot hun recht. Bij het planten moet u echter ook opletten dat u uw nieuwe rozenstruik niet plant daar waar eerder al rozen groeiden. De bodem op die plek is namelijk verarmd, waardoor uw nieuwe rozenplant niet zal gedijen.

Hoe uw nieuwe rozen planten?

Na het kopen van de gekozen rozenstruik, kunt u aan de slag met het planten van uw roos. Uw rozen kunt u in de hele tuin planten, zolang er genoeg lichtinval is en er op de plek niet eerder rozen groeiden. Heeft u een plekje gekozen? Graaf dan een ruim plantgat dat voldoende diep en breed is voor uw bloem. Haal vervolgens de rozenplant voorzichtig uit zijn pot en plaats hem in het gat. Vul het gat vervolgens weer op met aarde of potgrond en druk goed aan. Geef uw stamrozen, klimrozen of andere variant vervolgens voldoende water zodat de wortels niet uitdrogen. Blijf zeker de eerste weken na aanplant voldoende water geven om uw rozen de beste start te geven.

Hoe en wanneer rozen snoeien en bemesten?

Een rozenstruik kopen, doet u natuurlijk om te genieten van de vele voordelen van deze plant. Denk hierbij aan het prachtige uitzicht van de bloemen, maar ook hun aangename geuren. Om ten volle te blijven genieten van uw rozen, is het echter belangrijk om deze goed te verzorgen.

Zo moet een roos regelmatig worden gesnoeid. Snoeien moet doorgaans twee keer per jaar gebeuren. De eerste maal in het voorjaar om de plant te verjongen. Dit kan vanaf maart, zodra het overdag niet meer vriest. Vervolgens moet u ook in het najaar snoeien. Snoei dan uw struik tot ongeveer 50 cm om hem winterklaar te maken. Een korte struik is namelijk beter bestand tegen de wind en koude.

Naast snoeien is het belangrijk om uw bloemen regelmatig te bemesten, om de aarde of potgrond aan te vullen met de nodige voedingsstoffen. Door te bemesten krijgt u een betere en rijkere bloei. Bemest uw struikrozen daarom direct na de eerste snoei in het voorjaar en herhaal dit opnieuw in juni.

Rozen en andere vaste planten te koop

Bij Van Poecke & Zn, dé kwekerij in Wetteren, vindt u verschillende rozenstruiken te koop zodat u altijd een geschikt roos vindt. Als kwekerij beperken we ons echter niet enkel tot rozen. Bij ons vindt u een ruim aanbod aan vaste planten. Denk hierbij aan haagplanten als de taxus of leylandii, maar ook aan vlinderstuiken en hortensia’s. Zo vindt u bij ons ongetwijfeld de meest geschikte planten voor uw tuin.

Ongeacht welke plant u zoekt voor uw tuin of terras, bij ons bent u zeker van de beste kwaliteit. Onze plantenkwekerij bestaat al sinds 1970 en begon ooit met het kweken in volle grond. Later zijn we gedeeltelijk overgestapt naar containerteelt waarbij de plant in pot wordt gekweekt. Door te kweken in pot zijn onze struiken minder afhankelijk van de weeromstandigheden en worden ze steeds voorzien in hun behoeften. Bijgevolg leveren we de struiken en sierplanten uit onze catalogus het hele jaar door.

Kom langs en ontdek welke rozenstruiken te koop zijn bij onze kwekerij!

Wacht niet langer om een rozenstruik en andere sierplanten te kopen bij Van Poecke en Zn. Als u eerst onze kwekerij wilt zien voordat u een rozenstruik besluit te kopen, kunt u altijd bij ons langskomen. U kunt dan zelf ontdekken welke rozenstruiken er te koop staan. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur en 13.00 en 17.00 uur. Ook kunt u op zaterdag op afspraak langskomen. Maak een afspraak door te bellen naar +32 (0)9 369 21 01. Ook voor overige vragen rond ons aanbod kunt u ons contacteren.

Van Poecke & Zn