Leylandii coniferen kopen

Home » Leylandii kopen

Zeer modern machinepark

Uniformiteit in lengte en volume

Beschikbaarheid van hoge aantallen

Een leylandii haag kopen doet u best bij een ervaren haagplantenkwekerij, waarbij u de keuze heeft uit verschillende soorten planten van uitstekende kwaliteit. Bij Van Poecke & Zn kunt u een Cupressocyparis leylandii kopen in verschillende varianten zodat u zeker de meeste geschikte conifeerhaag vindt in ons aanbod.

Waarom kiezen voor leylandii coniferen van onze kwekerij?

Wij kweken alle planten en bomen die wij verkopen, waaronder onze leylandii coniferen, geheel zelf op onze moderne kwekerij. Een groot deel van de kweek gebeurt door containerteelt, waarbij de planten in pot gekweekt worden. Wij hebben een modern machinepark om de bestelde planten en bomen zo snel mogelijk te kunnen klaarzetten en verschepen. Zo kunt u snel nadat ze zijn geplant genieten van deze winterharde leylandii coniferen in uw tuin.

Wilt u een bezoek buiten openingstijden of heeft u een andere vraag aan ons?

Welk type Cupressocyparis leylandii conifeer kunt u kopen bij Van Poecke & Zn?

De leylandii is een van de meest populaire niet-bladverliezende hagen en is daarom ook te vinden in verschillende varianten. Bij ons kunt u ook meerdere soorten Cupressocyparis leylandii haagplanten kopen. Van de meer dan 600 soorten coniferen, verkopen wij in totaal drie types leylandii coniferen:

  • Cupressocyparis leylandii: dit is de originele leylandiicipres en zeer geliefd in tuinen doorheen heel België. Deze soort is ontstaan door spontane kruisbestuiving tussen de nootkacipres en montereycipres.
  • Cupressocyparis leylandii Castlewellan Gold: deze variant onderscheidt zich door zijn goudgele bladeren en groeit zeer snel. Bovendien kan deze variant zeer smal worden gehouden, zodat er nog voldoende zonlicht in uw tuin kan schijnen. Deze cupressocyparis leylandii coniferen zijn daarom uitermate geschikt voor een hoge haag in de tuin.
  • Cupressocyparis leylandii ‘Tweeduizendéén’: dit is de snelst groeiende conifeer die er is. Deze cultivar is niet enkel geschikt als haagplant, maar kan ook groeien tot een boom. Deze leylandii cultivar houdt van een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Ook kan de boom goed tegen wind, wat hem zeer geschikt maakt voor hagen.

Voordelen van de cupressocyparis leylandii coniferen als haag

Een leylandii haag planten in uw tuin biedt verschillende voordelen. De leylandii conifeer groeit namelijk snel, met wel 80 cm tot 100 cm per jaar, en vormt daarom snel een prachtige haag in uw tuin. Zo biedt deze conifeer snel privacy, en dankzij zijn strakke vorm geeft deze ook structuur aan uw tuin.

Naast een snelle groeier te zijn, biedt de leylandii nog voordelen. Zo zijn deze haagplanten winterhard. Een coniferenhaag is namelijk niet bladverliezend, waardoor u ook in de winter geniet van zijn prachtige groende bladkleur.

Verder is een coniferenhaag geschikt om te planten in elke soort grond en in elke standplaats. De plant gedijt net zo goed in de schaduw als in halfschaduw of in vol zonlicht. Al deze eigenschappen, in combinatie met zijn schappelijke prijs, maken van de leylandii coniferen een van de meeste populaire haagplanten.

Hoeveel leylandii planten heeft u nodig voor uw haag?

Wanneer u een keuze heeft gemaakt uit de verschillende leylandii sierconiferen, zoals de cupressocyparis leylandii Castlewellan Gold, kunt u uw haag bij ons bestellen om te gaan aanplanten. Voor u uw bestelling plaatst, is het echter belangrijk om te weten hoeveel planten u nodig heeft voor uw coniferenhaag. Hiervoor moet u rekening houden met het aantal leylandii planten per strekkende meter. De algemene regel voor conifeerhagen stelt dat u best drie planten per meter aanplant. Kiest u echter voor losse coniferen van 200 cm of hoger? Dan is het voldoende om twee planten per meter te zetten. Deze hoge planten groeien namelijk sneller toe tot een welgevormde haag.

Wat is de beste tijd om leylandii coniferen te planten?

De beste tijd voor het planten van hoge hagen als de leylandii is afhankelijk van welke soort haagplanten u koopt: in pot of met kluit. Een leylandii die in pot gekweekt is, kunt u namelijk het hele jaar door planten. Een leylandii in pot is namelijk voorzien van voldoende voedingstoffen zodat u deze ook de hele winter kunt aanplanten. Kiest u voor een leylandii met kluit? Deze worden het beste geplant tussen september en mei, omdat ze minder goed voorzien zijn van de nodige voedingstoffen.

Hoe uw cupressocyparis leylandii haag planten?

Zodra u de leylandii heeft gekocht, kunt u deze aanplanten waarbij u dus twee à drie planten plaatst per meter. Bij het aanplanten van de leylandii conifeer is echter niet enkel het aantal planten belangrijk om een mooie conifeerhaag te bekomen. Ook het gebruik van meststof is noodzakelijk wanneer u de leylandii plant. Wanneer u bodemverbeteraar mengt met de grond, krijgen de wortels meteen de nodige voedingstoffen voor een gezondere plant en snellere groei. Vul vervolgens het plantgat weer goed aan en geef de planten voldoende water. Blijf uw heg regelmatig bewateren na het planten zodat de wortels niet uitdrogen. Zo geeft u uw conifeerhaag de beste start.

Hoe snel groeit de leylandii?

De leylandii conifeer staat niet voor niets bekend als een van de meest snelgroeiende, winterharde hagen. Per jaar kan de leylandii namelijk wel tot 80 cm groeien. Die snelle groei maakt deze planten net zo geschikt als hagen. Omdat ze 80 cm per jaar groeien, vormen de leylandii coniferen snel een dichte heg die beschutting en privacy bieden. Deze prachtige plant wordt daarom vaak gebruikt als scheidingshaag tussen percelen. Een leylandii kan overigens groeien tot een hoogte van 20 meter.

Hoe uw leylandii verzorgen?

Net als elke haag, vragen ook leylandii coniferen wat verzorging om deze in goede conditie te bewaren. Omwille van zijn snelle groeiwijze, vraagt de leylandii zelfs meer onderhoud dan de gemiddelde haag die winterhard is. Zo heeft de leylandii nood aan een regelmatige snoei, aan bemesting en uiteraard ook aan bewatering na het planten. In de volgende alinea’s vindt u meer informatie over deze verzorging.

Hoe moet u de cupressocyparis leylandii snoeien?

Als snelle groeier, vraagt een cupressocyparis leylandii enige verzorging. Om een mooie haag te bekomen is het namelijk belangrijk om de leylandii conifeer meermaals per jaar te snoeien. Die herhaaldelijke snoei is nodig omwille van de snelle groei van deze groene haag. De haagplant blijft namelijk groeien, met wel een halve meter per jaar, waardoor snoeien nodig is om de strakke vorm te behouden. Zonder tweejaarlijkse snoei, verliest u het effect van de open groeiwijze. Zonder snoeien kan een volgroeide leylandii bovendien een hoogte van 20 meter bereiken; wat zelden wenselijk is. Rigoureus terugsnoeien is dus cruciaal om optimaal te blijven genieten van deze wintergroene haag.

Aandachtspunt tijdens het snoeien

Het is echter belangrijk om de cupressocyparis leylandii niet te snoeien tot op het kale hout. Doet u dat wel, bestaat de kans dat daar geen nieuwe twijgen zullen groeien en krijgt u dus kale plekken. Tijdens het snoeien is het ook aangeraden om de bovenkant smaller te snoeien dan aan de onderkant. Zo zorgt u dat uw haag ook onderaan goed opdroogt en vermindert u de kans op schimmelziekten. Een goede snoeibeurt houdt uw haag dus niet enkel in vorm, maar houdt deze ook gezond.

Hoe vaak uw leylandii conifeer bemesten?

Snoeien is niet de enige manier waarop uw deze haagplanten moet onderhouden. Omdat de cupressocyparis leylandii blijft groeien, is het belangrijk om uw leylandii planten regelmatig te bemesten. Het is aangeraden om coniferen twee keer per jaar te bemesten. De eerste keer doet u best in het voorjaar, in maart of april. Zo geeft u de leylandii wortels direct de nodige voedingsstoffen voor de lente. Na de tweede snoei in augustus of september, geeft u de haag opnieuw meststoffen.

Wat kost een leylandii?

De kostprijs voor een cupressocyparis leylandii is afhankelijk van welke variant u kiest, alsook van de grootte van de planten. Een plant van 60-80 cm hoog is goedkoper in de aankoop dan een plant van 125-150 cm.

Wilt u de prijs van uw nieuwe haag drukken? Dan is het aangeraden om te kiezen voor kleinere exemplaren, waarbij het wel langer duurt voor de haag dichtgroeit. De exacte prijs van onze leylandii coniferen bezorgen we u graag op aanvraag als u ons contacteert.

Vraag onze experten om meer informatie over onze leylandii coniferen

Heeft u interesse in leylandii coniferen, maar wilt u meer weten over deze winterharde plant? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de specialisten van Van Poecke & Zn. Als ervaren haagplanten kwekerij voorzien we u graag van deskundig advies. Zo kiest u steeds de juiste haagplant voor uw toepassing en type grond.

Bezoek onze leylandii kwekerij

Als u graag een cupressocyparis leylandii haagplant wilt kopen bij Van Poecke & Zn, kunt u een keertje bij ons langskomen. Onze coniferen groothandel is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 tot 17.00 uur. Als u niet langs kunt komen op een van deze dagen, kunt u ook een afspraak maken voor zaterdag. Wij geven u graag een rondleiding en kijken welke cupressocyparis leylandii past bij uw wensen. Ook voor andere winterharde haagplanten, bladverliezende hagen en struiken kunt u bij ons terecht voor meer informatie. U kunt telefonisch een afspraak maken via +32 (0)9 369 21 01.

Van Poecke & Zn