Thuja Smaragd kwekerij

Home » Thuja Smaragd kwekerij

Zeer modern machinepark

Uniformiteit in lengte en volume

Beschikbaarheid van hoge aantallen

Van Poecke & Zn is een Thuja occidentalis ‘Smaragd’ kwekerij. En dat is niet de enige plant die wij kweken. Wij kweken nog vele andere coniferen en sierstruiken. Dit doen wij al sinds 1970. We hebben dus meer dan genoeg ervaring opgedaan als het om het kweken van coniferen, zoals de Thuja, gaat. De Thuja wordt ook vaak levensboom genoemd. Dit heeft te maken met de bladeren die altijd groen blijven en het feit dat de bladeren vaak als geneesmiddel werden gebruikt. Er zijn vele soorten Thuja coniferen.

Thuja occidentalis ‘Smaragd’: een van de Thuja coniferen gekweekt op onze kwekerij

Zoals eerder aangegeven kweken wij meerdere Thuja coniferen, waaronder de Smaragd en de Brabant. De Thuja occidentalis ‘Smaragd’ is een van de populairste coniferen op de markt. Dit heeft onder andere te maken met het volgende:

  • De heldergroene bladeren behouden het gehele jaar dezelfde kleur, ook in de winter.
  • De naalden worden het gehele jaar behouden.
  • De plant is winterhard.
  • De plant is uiterst geschikt om te gebruiken voor een dichte haag.
  • De plant groeit redelijk snel (zo’n 25 à 30 centimeter per jaar).
  • De plant verdraagt zowel de zon als halfschaduw, dus u kunt hem vrijwel overal neerzetten.

Wilt u een bezoek buiten openingstijden of heeft u een andere vraag aan ons?

U ziet dat er meer dan genoeg redenen zijn om te kiezen voor een Thuja occidentalis ‘Smaragd’ die is gekweekt op onze kwekerij. Als u wilt vertellen wij u graag meer over deze conifeer. U bent ook van harte welkom op onze kwekerij om te kijken of wij een geschikte Thuja occidentalis ‘Smaragd’ verkopen voor u. U bent van harte welkom van maandag tot en met zaterdag (op zaterdag wel alleen op afspraak). Als u nog vragen heeft, kunt u bellen naar +32 (0)9 369 21 01.

Van Poecke & Zn